FreeMusicSoftware.Net

Forum
freemusicsoftware.net Strona Główna Oficjalne Forum freemusicsoftware.net
free music software vsti plugins dx vst instrument samplers sequencers editors drivers samples home recording

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Najpopularniejsze firmy gitar
Autor Wiadomość
Mormo 

Wysłany: Sro 24 Maj, 2006 23:36   Najpopularniejsze firmy gitar

Co lubicie? Na czym się gra najlepiej? Wiem, że to intymna;) sprawa każdego gitarzysty, ale warto podzielić się spostrzeżeniami. Wiadomo, że w sprzęt powinno się zainwestować. Już od samego początku - najlepiej bowiem uczyć się grać na dobrej gitarze. Toteż stoję w opozycji i mówię rodzicom, którzy stwierdzają "na początku kup sobie gorszą, tańszą", kategoryczne "NIE!!!":). Ale faktem jest, że wcale nie trzeba wydawać wielkiej kasiory na niezły sprzęt. Ja gram na gitarce firmy Yamaha (wcale nie najwyższy model;P)z drobnymi przeróbkami. Jestem z niej totalnie zadowolony:) Mimo, że bawię się wajhą straaasznie hardkorowo;) idealnie trzyma strój, brzmienie w porządku, bardzo wygodna i mięciutka. Ale i tak planuję zakup Ibaneza. Ciekawą kwestią są tańsze wersje modeli znanych firm, jak np. Squier pod Fenderem, Gibson i Epiphone, czy MusicMan i OLP. Oczywiście nie są to podróbki (słyszałem taką wersję), tylko tak, jak wspomniałem - tańsze wersje. Dzięki temu przeciętny człowiek może mieć Stratocastera, czy "Black Beauty":) idea jest zacna, ale czy faktycznie taki np Squier Strat jest w stanie osiągnąć chociaż w dostatecznym stopniu poprzeczkę postawioną przez Straty Made in USA? czekam na Wasze opinie. Proszę również o wypowiedzi na temat różnych znanych i mniej znanych firm. Pozdrawiam serdecznie.

pawelf79 
www.jazzrockcafe.pl

Wysłany: Czw 25 Maj, 2006 04:26   

...Music Mann Joe Petrucci to marzenie, Peavey Raptor, to rzeczywistość...i Ty Misiek o tym dobrze wiesz :mrgreen: ...Inni oczywiście nie wiedzą.
Myślę, że prawdziwy zapaleniec chciałby mieć w swoich łapskach wszystkie typy gitar jakie powstały, no ale cóż, w naszej rzeczywistości rzadko kto posiada więcej niż jedno, dwa, nooooooo może trzy wiosełka. Smutne

Music Man, Ibanez & Gibson...czego chcieć więcej???

Gość

Wysłany: Czw 25 Maj, 2006 09:11   

Fendera...;P

pawelf79 
www.jazzrockcafe.pl

Wysłany: Nie 28 Maj, 2006 15:38   

Mimo iż moja gitara należy do "stratopodobnych" (jednak nie jest to typowy STRAT i raczej nie można jej tak nazwać), to jednak nie jest to ulubiony przeze mnie typ.
Fender?...Sprawa nie podlega żadnej dyskusji. Doskonałe gitary o bezdyskusyjnie dobrej jakości.
Jednak mając możliwość wyboru z pewnościa nie zdecydowałbym się na stratocastera (celowo piszę o stratach, bo jednak Fender w 90% kojarzy się ze stratem).

komuch 
komuch

Wysłany: Wto 15 Sie, 2006 21:23   

taaa fenderek fajna sprawa budżecik mi jednak nie pozwala :P myślę nad yamaha pacifica 112 X co o tym sądzicie ? do tego piec laneya 120 coś tam twin :mrgreen:

komuch 
komuch

Wysłany: Wto 15 Sie, 2006 21:33   

panie panowie ja osobiście polecam fernandesa akustyczne gitary mam jedną JEST WYJEBISTA !!! strój dobrze trzyma brzmienie jest dobre i za rozsądną cenę można mieć dobre wiosło na ogniska czy inne wypady po za miasto

Mormo 

Wysłany: Pon 04 Wrz, 2006 09:30   

Wiesz co... Nie grałem na tej gitarce, ale z autopsji mogę polecic Yamahy. Bo to calkiem niezłe gitarki za niekoniecznie wielką kasę. Napisz może jaką muzykę zamierzasz grac, to wtedy będzie łatwiej Cię nakierowac:) pozdrawiam

Odpowiedz do tematu