Wysłany: Sro 24 Maj, 2006 23:36 Najpopularniejsze firmy gitar
Co lubicie? Na czym się gra najlepiej? Wiem, że to intymna;) sprawa każdego gitarzysty, ale warto podzielić się spostrzeżeniami. Wiadomo, że w sprzęt powinno się zainwestować. Już od samego początku - najlepiej bowiem uczyć się grać na dobrej gitarze. Toteż stoję w opozycji i mówię rodzicom, którzy stwierdzają "na początku kup sobie gorszą, tańszą", kategoryczne "NIE!!!":). Ale faktem jest, że wcale nie trzeba wydawać wielkiej kasiory na niezły sprzęt. Ja gram na gitarce firmy Yamaha (wcale nie najwyższy model;P)z drobnymi przeróbkami. Jestem z niej totalnie zadowolony:) Mimo, że bawię się wajhą straaasznie hardkorowo;) idealnie trzyma strój, brzmienie w porządku, bardzo wygodna i mięciutka. Ale i tak planuję zakup Ibaneza. Ciekawą kwestią są tańsze wersje modeli znanych firm, jak np. Squier pod Fenderem, Gibson i Epiphone, czy MusicMan i OLP. Oczywiście nie są to podróbki (słyszałem taką wersję), tylko tak, jak wspomniałem - tańsze wersje. Dzięki temu przeciętny człowiek może mieć Stratocastera, czy "Black Beauty":) idea jest zacna, ale czy faktycznie taki np Squier Strat jest w stanie osiągnąć chociaż w dostatecznym stopniu poprzeczkę postawioną przez Straty Made in USA? czekam na Wasze opinie. Proszę również o wypowiedzi na temat różnych znanych i mniej znanych firm. Pozdrawiam serdecznie.
Wysłany: Czw 25 Maj, 2006 04:26
...Music Mann Joe Petrucci to marzenie, Peavey Raptor, to rzeczywistość...i Ty Misiek o tym dobrze wiesz ...Inni oczywiście nie wiedzą.
Myślę, że prawdziwy zapaleniec chciałby mieć w swoich łapskach wszystkie typy gitar jakie powstały, no ale cóż, w naszej rzeczywistości rzadko kto posiada więcej niż jedno, dwa, nooooooo może trzy wiosełka. Smutne
Music Man, Ibanez & Gibson...czego chcieć więcej???
Wysłany: Nie 28 Maj, 2006 15:38
Mimo iż moja gitara należy do "stratopodobnych" (jednak nie jest to typowy STRAT i raczej nie można jej tak nazwać), to jednak nie jest to ulubiony przeze mnie typ.
Fender?...Sprawa nie podlega żadnej dyskusji. Doskonałe gitary o bezdyskusyjnie dobrej jakości.
Jednak mając możliwość wyboru z pewnościa nie zdecydowałbym się na stratocastera (celowo piszę o stratach, bo jednak Fender w 90% kojarzy się ze stratem).
panie panowie ja osobiście polecam fernandesa akustyczne gitary mam jedną JEST WYJEBISTA !!! strój dobrze trzyma brzmienie jest dobre i za rozsądną cenę można mieć dobre wiosło na ogniska czy inne wypady po za miasto
Wysłany: Pon 04 Wrz, 2006 09:30
Wiesz co... Nie grałem na tej gitarce, ale z autopsji mogę polecic Yamahy. Bo to calkiem niezłe gitarki za niekoniecznie wielką kasę. Napisz może jaką muzykę zamierzasz grac, to wtedy będzie łatwiej Cię nakierowac:) pozdrawiam
_________________ There's a lady who's shure, all that glitters is gold...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum